Wie

Hoi, mijn naam is Angelique Beijer. Ik ben moeder van twee dochters van 16 en 12 jaar en woon samen met mijn partner in Alphen aan den Rijn. Ik ben begonnen als gewichtsconsulent en hedendaags werkzaam als orthomoleculair voedingsdeskundige. Je vind mij drie dagen in de week in mijn eigen praktijkruimte gevestigd in het pand van Bloesem & Blos in Alphen aan den Rijn.

Van klacht naar kracht

Ik ben al méér dan 10 jaar bezig met voeding en heeft mij daardoor enorm geinteresseert naar de werking van voeding binnen ons ichaam. In 2010 ben ik door noodzakelijke interesse de kennis ingedoken en gaandeweg aan de slag gegaan met het verbeteren en aanpassen van mijn voeding en leefstijl.

Het begon allemaal toen ik te maken kreeg met onbekende symptomen en 'vage ' klachten die ik zelf maar niet kon thuisbrengen. Ik ging vervolgens naar mijn huisarts die mij doorstuurde naar het ziekenhuis en er zo ook verschillende onderzoeken bij verschillende specialisten plaatsvonden en waar ik na lang en veel onderzoeken eigenlijk alleen te horen kreeg dat ik een lactose-intolerantie had. Ik werd van de internist doorgestuurd naar een diëtist en kreeg gaande weg na elk bezoek wat opdrachten mee naar huis om zelfstandig uit te zoeken wat mijn lichaam wel kon verdragen en wat niet. Het bleek voor mij niet voldoende te zijn en ging het heft eigenlijk zelf in handen nemen, waar mijn echte zoektocht daadwerkelijk is begonnen naar het onderliggende probleem. Zonder oorzaak ook geen oplossing.

De hele kennis en ervaring die ik tijdens mijn zoektocht tot mij nam had mij zo geïnspireerd dat ik daar ècht het fijne van wilde leren. En zo ben ik van mijn passie mijn beroep gaan maken. In 2018 ben ik begonnen met een stevige pakket aan opleidingen en naast dat ik mij gewichtsconsulent mocht noemen ben ik  ondertussen gediplomeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige en EMB Therapeut.   

Voedzaamgedacht heeft als missie jouw kijk op te sporen en te veranderen in blijvende en werkende resultaten.

 

Mijn specialisatie is het herstellen en ondersteunen van de lichamelijke balans, het versterken van het immuunsysteem en het optimaliseren van de spijsvertering. Het ervaren van klachten is een teken dat het lichaam uit balans is geraakt. Hoe herken je een disbalans en hoe uit zich dat? 

  • Darmklachten
  • Huidklachten
  • Vermoeidheid
  • Veel eetbuien
  • Moeite met afvallen
  • Schildklierklachten
  • Hoofdpijn / Migraine
  • Slapeloosheid

Orthomoleculaire voeding is geen dieet, maar een voedingsleer. Ik leer je bewust te kunnen kiezen voor voeding wat jou gezondheidsvoordeel oplevert en zo min mogelijk schade brengt aan je lichaam. Kies bewust voor je gezondheid. Weten wat goed is voor jou lichaam en wat je beter niet te veel kunt eten.

Vraag jij je af of jouw klachten in verband staan met voeding? Heb je last van je darmen, problemen met je huid? Moeite met afvallen, voel je je vermoeid, gewrichtsklachten? Ben jij bereid te investeren in je eigen gezondheid!? Dan kan ik je zeker helpen. Met voeding als medicijn tijdens onze behandeling om je gezondheidsklachten aan te pakken. 

Je lichaam werkt voor jou, niet tegen jou!

Tijdens de coaching staat voor mij samenwerken centraal om tot een passend en een op maat gemaakt plan te komen. Ik coach vrouwen met voedingsvragen, overgewicht en 'vage ' klachten,  gericht op een -voor jou- passend voedingsadvies en een gezonde kijk op voeding te bevorderen. Hierin ben ik warm betrokken, daadkrachtig en analytisch van aard. Door alle puzzelstukjes bij elkaar te leggen komen we tot de kern van de oorzaak en daardoor een passend behandelplan.

 

 

logo

 

Voeding is iets waar we altijd een gedachte over hebben. De gedachte die we hebben staat direct in relatie met hoe we naar voeding kijken en beleven. Deze kijk bepaald voor een groot gedeelte ons gedrag en onze keuzes die we maken in voeding, en juist met deze visie kan ik helpen om je weer een gezond patroon te geven en je weer op en top in de running te krijgen. 

 

Kijk hier voor de coaching opties of neem contact op als je nog vragen mocht hebben.